Volgens complottheorie is Avril Lavigne al jaren dood

Avril Lavigne
AFP / M. Ralston

Avril Lavigne is enkele jaren geleden overleden en vervangen door een lookalike. Dat beweren enkele aanhangers van een complottheorie op Twitter.

Als we verschillende Twitter-gebruikers moeten geloven, is Avril Lavigne al enkele jaren dood. De ‘Complicated’-zangeres zou in 2003 aan haar dubbelgangster Melissa Vandella gevraagd hebben om haar plaats in te nemen. De tol van de roem en het overlijden van haar grootvader zouden de Canadese ster te veel geworden zijn.

Grote verschillen tussen foto’s

Aanhangers van deze bizarre theorie onderbouwen het verhaal door foto’s van de rockdiva te vergelijken. Ze merken op dat de vorm van haar gezicht, haar handschrift, haar kledingstijl en de plaats van enkele moedervlekken drastisch veranderd zijn, en dat is volgens hen voldoende bewijs.

Het is niet de eerste keer dat deze complottheorie opduikt. Zo’n twaalf jaar geleden publiceerde de Braziliaanse samenzweringswebsite AvrilEstaMorta.blogspot.com hetzelfde verhaal, en nu is het dus opnieuw trending op Twitter. Hoewel veel mensen het gerucht geloven, drijven ook veel Twitter-gebruikers er de de spot mee.