De gekste extralegale voordelen

Foto: Pexels

Ben je al door het dolle heen met je maandelijkse maaltijdcheques? Think again! Sommige bedrijven verwennen hun werknemers met de gekste extralegale voordelen. Jaloers? Dan weet je gelijk waar je bij die volgende positieve evaluatie over kan onderhandelen.

1. Massageservice

We hebben allemaal weleens last van stress op het werk, wat bij sommige werknemers resulteert in rug- en nekklachten. In zo’n gevallen kan een deugddoende massage helpen om de werkdag heelhuids door te komen. Daarom voorzien bedrijven zoals LinkedIn, Intel en Samsung speciale massagestoelen, zodat hun werknemers op gezette tijden stoom kunnen afblazen.

2. Schoonmaakdienst

Wie serieus worstelt met z’n work-lifebalance, kan overwegen om te lobbyen voor een schoonmaakservice. Zo hoef je je tijdens de werkuren alvast geen zorgen te maken over de rommel die in je huis rondslingert. Het IT-bedrijf Akraya geeft alvast het goede voorbeeld: alle werknemers krijgen twee keer per maand een door het werk betaalde poetsvrouw over de vloer.

3. Scooter

Als je werkt op een enorme bedrijvensite kan het behoorlijk wat tijd kosten om van de ene vergadering naar de andere te stappen. Daarom stellen bedrijven als Abercrombie & Fitch en Google een scooter ter beschikking van hun personeel. Snel, efficiënt en comfortabel!

4. Kantoorcafé

Op de meeste kantoren wordt drinken tijdens de werkuren niet bepaald aangemoedigd, maar er bestaan wel degelijk uitzonderingen. De bekende recensiewebsite Yelp heeft in z’n kantoren bijvoorbeeld een eigen minibar en verschillende drankautomaten geïnstalleerd. De zogenoemde ‘KegMate’ is een soort van hightech biertap, waarmee werknemers gratis pintjes kunnen tappen op kantoor. Wedden dat de werksfeer meteen een pak beter is?

5. Puppyverlof

Wie pas een puppy in huis haalt zal het bevestigen: het kost heel wat tijd om die beestjes behoorlijk op te voeden. Daarom heeft het Indiase bedrijf HarperCollins India puppyverlof ingevoerd. Wie een nieuwe puppy of kitten in huis haalt, kan vijf extra dagen betaald verlof krijgen. Achteraf mogen ze de viervoeters ook meenemen naar kantoor, waar diervriendelijke ruimtes worden voorzien.