Chelsea twijfelt over toekomst Batshuayi

Michy Batshuayi weet nog niet waar zijn toekomst ligt
AFP / G. Kirk

Michy Batshuayi mag Chelsea dan wel de titel bezorgd hebben, het is voorlopig onduidelijk of de Rode Duivel nog een toekomst heeft op Stamford Bridge. Onder meer West Ham en Monaco liggen op de loer.

Niet dat ze in Londen niet tevreden zijn over Batshuayi, die vorige zomer voor 40 miljoen euro overkwam van Olympique Marseille. Het probleem is dat onze landgenoot amper aan spelen toekomt, wat zonde is van zijn talent.

Tot dusver moest de ex-speler van Standard zich in de competitie tevreden stellen met korte invalbeurten, maar voor volgend seizoen dringt een oplossing zich op. Dat kan bij Chelsea zijn, al hangt veel af van wat er deze zomer gebeurt op de transfermarkt.

Lukaku en Sanchez

Het is een publiek geheim dat trainer Antonio Conte bij het bestuur aandringt op de komst van Romelu Lukaku en/of Alexis Sanchez. Geen van beiden zijn goedkope vogels, dus is het lang niet zeker of de Italiaan ook daadwerkelijk zijn zin krijgt.

Als dat wel het geval is, lijkt een verlengd verblijf voor Batshuayi zo goed als uitgesloten. Chelsea heeft al aangegeven dat het in zo’n scenario rekening zal houden met de wensen van de speler. Zowel een uitleenbeurt als een definitieve transfer behoren dan tot de mogelijkheden.

Pasmunt

Aan gegadigden alvast geen gebrek. Naast West Ham, dat vorige zomer al naar zijn diensten hengelde, komt de interesse niet toevallig vooral uit Frankrijk. Zo wil zijn ex-club Marseille Batshuayi maar al te graag terug, al staat ook AS Monaco in de rij.

In dat laatste geval zou een ruiloperatie mogelijk zijn. Conte is gecharmeerd door de Monegaskische sterkhouders Tiemoue Bakayoko en Thomas Lemar en zou Batshuayi kunnen gebruiken als pasmunt.