Weerbericht – Opklaringen komen uit het westen

Zondag trekt een zwakke storing over het land, maar vanuit het westen wordt het na de middag droger en zonniger. Dat is de voorbode voor een mooi begin van de nieuwe week, waarin het kwik dinsdag en woensdag kan oplopen tot 25 graden. Dat meldt het KMI. Zondagochtend is het eerst wisselend bewolkt en meestal droog op een plaatselijk buitje na. Een zwakke storing trekt vanaf de kust oostwaarts over het land, met wat regen en mogelijk een plaatselijke donderslag. In het westen wordt het na de middag droog en vrij zonnig. De maxima variëren van 15 of 16 graden op de Ardense hoogten, 17 tot 19 graden in het westen en 19 tot plaatselijk 21 graden in het noordoosten.
In de nacht van zondag op maandag is het overal rustig en droog met brede opklaringen, bij minima van 4 tot 8 graden.
Maandag is het overwegend droog en aanvankelijk vrij zonnig. In de namiddag verschijnen er meer wolkenvelden vanaf de Franse grens en valt er hooguit een spatje regen in het westen. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden op de Ardense hoogten en 20 of 21 graden in het centrum.
Dinsdag blijft het droog met brede opklaringen en hoge sluierwolken. De warme maxima liggen tussen 20 en 25 graden. Woensdag komt daar mogelijk nog een graadje bij, maar op het einde van de dag vergroot de kans op lokale buien, mogelijk met onweer. Donderdag worden veel wolken verwacht met regen of buien, en het kwik zou dan weer dalen richting 15 à 20 graden.

bron: Belga