Jupiler Pro League – Michel Preud’homme zag Club Brugge zijn momentum missen

Jupiler Pro League - Michel Preud'homme zag Club Brugge zijn momentum missen

Michel Preud’homme zag zijn Club Brugge zondagavond in de topper van de achtste speeldag in Play-off I 1-1 gelijkspelen tegen Anderlecht. Paars-wit moet daardoor zijn titelfeest minstens tot donderdag uitstellen, Club Brugge lijkt met nog slechts twee speeldagen voor de boeg en een achterstand van vier punten bijna uitgeteld voor de titel. “Om te winnen hebben wij ons momentum gemist”, vertelde Preud’homme na de wedstrijd in het Jan Breydelstadion. “Ik verwijs daarbij naar die kans van Izquierdo in het begin van de wedstrijd toen het nog 0-0 was en naar de kansen van Rotariu en Vanaken in het begin van de tweede helft. Tegen zo’n goed georganiseerde ploeg krijg je nu eenmaal geen twintig kansen. Nadien waren de mogelijkheden om iets te forceren beperkt en kregen we het vuur niet echt meer in de wedstrijd.”
Met het gelijkspel verkleinen de Brugse titeldromen. Bij winst was blauw-zwart immers teruggekomen tot op één punt van de Brusselaars. Volgens MPH was echter niet alleen de topper doorslaggevend. “De kleine details waren dit seizoen niet in ons voordeel. Zo kon Zulte Waregem vorig weekend veel kansen creëren in Anderlecht en dus hadden zij er iets kunnen rapen. En zo zijn er nog heel wat voorbeelden. De rollen hadden dus ook omgekeerd kunnen zijn.”
Na een slechte start in POI was Club dankzij een negen op negen toch weer in de titelrace terechtgekomen. “Vier wedstrijden geleden heb ik gezegd dat ik zou proberen ons te kwalificeren voor Europees voetbal en dat is gelukt, we hebben zelfs een voorsprong van vier punten op de derde plaats. Ik heb nooit over de titel gesproken en ik ga er nu dan ook niet over beginnen.”

.

bron: Belga