Jupiler Pro League – Charleroi houdt AA Gent in bedwang

Jupiler Pro League - Charleroi houdt AA Gent in bedwang

AA Gent is vandaag op de achtste speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Charleroi. De bezoekers speelden meer dan een uur met zijn tienen na rood voor Tainmont, in de slotfase werd ook Gent-speler Louis Verstraete uitgesloten. Gent blijft derde in de stand, Charleroi wordt gedeeld vierde met KV Oostende. De Buffalo’s hadden iets recht te zetten na de pijnlijke 4-3 nederlaag van afgelopen speeldag bij KV Oostende, de Zebra’s konden mits winst in de Ghelamco Arena over KVO naar de vierde plaats in de stand wippen. Charleroi moest al na 24 minuten met zijn tienen verder na streng rood voor Clément Tainmont, hij werd door ref Visser uitgesloten omdat hij na een te late ingreep met zijn voet op die van Perbet was gaan staan.

Drie minuten later werd een doelpunt van Perbet afgekeurd wegens buitenspel, de openingstreffer viel echter verrassend aan de overkant. Een vrije trap van Enes Saglik ging voorbij alles en iedereen en waaide rechtstreeks in doel (28.), er hing wel een buitenspelgeurtje aan de 0-1. Vijf minuten voor rust klom Gent langszij, nadat Marcq handspel had begaan in de zestien en Yuya Kubo de strafschop feilloos binnentrapte: 1-1.

Vlak na rust was de Japanner dicht bij zijn tweede van de namiddag, Charleroi-doelman Penneteau tikte de trap van de ‘Sushi Bomber’ echter tegen de lat. Foket vond met een kopbal ook nog Penneteau op zijn weg, daarna hielden de tien Carolo’s al bij al vlot stand. In de slotfase moest ook AA Gent met zijn tienen verder na rood voor de ingevallen Louis Verstraete.

Gisteren al pakte Zulte Waregem zijn eerste zege in Play-off I door in eigen huis met 3-1 de maat te nemen van KV Oostende. Later vandaag (18u) staat er op Jan Breydel nog de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht op het menu. Als Paars-Wit daar wint, is het voor de 34e keer in zijn geschiedenis landskampioen. In de stand leidt Anderlecht met 45 punten, vier meer dan Club en zeven meer dan Gent. Charleroi en Oostende hebben 34 punten, Essevee 32.

bron: Belga