Eurovisiesongfestival 2017 – “Ik kan met gevoel van trots terugkeren naar huis”

Eurovisiesongfestival 2017 - "Ik kan met gevoel van trots terugkeren naar huis"

Blanche, de Belgische inzending die met “City Lights” zaterdagavond de vierde plaats pakte op het Eurovisiesongfestival 2017, is tevreden met haar prestatie. Dat zegt ze in interview met verschillende Belgische media. “Ik wou naar huis gaan met het gevoel dat ik trots kon zijn op mezelf en dat is ook gelukt”, aldus de 17-jarige Brusselse, die toch wat meer punten had verwacht van de jury. Maandag zit Ellie Delvaux (de echte naam van “Blanche”) alweer op de schoolbanken. “Vierde eindigen is echt fantastisch. Je beseft het niet goed”, klinkt het op de website van de Franstalige omroep RTBF. “In een wedstrijd ben je nooit helemaal tevreden als je niet als eerste eindigt. Maar je moet wat afstand nemen: we zijn vierde op 42 deelnemers. Als ik het op die manier zeg, begin ik het wel te beseffen.”
Blanche geeft toe dat ze wat meer punten had verwacht van de jury. “We hadden een goed liedje dat een beetje anders was”, stelt ze tegenover de VRT. “We waren een beetje verrast” over de uitslagen van de jury. België stond na de juryscores op de negende plaats.
Het waren dus vooral de kijkers die de Belgische inzending finaal de vierde plaats bezorgden. “Wanneer de stemmen komen van het publiek, betekent dat dat het wilde dat we zouden winnen. Ik hoop dat ze ons nu ook zullen volgen na het festival.”
“Ik ben heel tevreden met de prestatie die we geleverd hebben”, vat de tiener samen op de website van VTM. “Ik wou niet terugkeren met het idee dat ik meer had kunnen doen. Ik ben tevreden, iedereen is heel tevreden. Ik ben fier op mezelf en op onze plaats. Ik hoop dat de Belgen ook trots zijn en dat ze me zullen blijven volgen.”
Maandag moet Ellie Delvaux alweer naar school en kan ze beginnen studeren voor haar examens.

bron: Belga