Democratische Senaatsfractieleider Schumer wil niet zomaar een nieuwe FBI-directeur

Democratische Senaatsfractieleider Schumer wil niet zomaar een nieuwe FBI-directeur

De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat, Chuck Schumer, heeft zondag gezegd dat zijn kamer van het Congres zou moeten weigeren de benoeming door de Republikeinse president Donald Trump van een nieuwe FBI-directeur te bekrachtigen indien het ministerie van Justitie geen rechtsdeskundige aanstelt die een onderzoek leidt naar mogelijke samenwerking tussen het electorale campagneteam van Trump en Moskou, zo heeft nieuwszender CNN zondag bericht. “Ik denk dat er veel Democraten zijn die het zo aanvoelen”, zei hij tegenover CNN. “Wij moeten het als een caucus bespreken, maar ik zou zo een stap steunen”.
Dinsdag heeft Trump verrassend James Cobey de laan uitgestuurd als directeur van de federale recherche FBI. Het staatshoofd is nu op zoek naar een opvolger.
Tegelijk heeft het ministerie van Justitie tot dusver geweigerd een speciale aanklager aan te stellen die zich zou moeten buigen over mogelijke Russische bemoeienissen met de verkiezingen van 2016. De nood voor zo een aanklager is volgens Schumer nog groter nadat Trump Cobey heeft ontslagen. Die leidde het onderzoek van de FBI naar die veronderstelde interferentie.

bron: Belga