Mr. Shifty: de man die door muren loopt

Mr. Shifty

Hoewel de Nintendo Switch nog maar vrij weinig fysieke releases telt, is het aantal onafhankelijke games die als download beschikbaar zijn best indrukwekkend. En daar zijn enkele pareltjes bij, zoals deze Mr. Shifty.

Mr. Shifty is een actiegame vanuit vogelperspectief, ontwikkeld door tinyBuild Games en Team Shifty. Verdieping per verdieping moet de held van het spel, Mr. Shifty, binnendringen in de zwaarst beveiligde wolkenkrabber ter wereld. Dat is natuurlijk geen walk in the park. Naast alle beveiligingsmaatregelen moet hij ook afrekenen met honderden gewapende mannen. Gelukkig heeft hij daar een speciale en onmisbare kracht voor: hij kan door muren lopen. Mr. Shifty kan ook vuistslagen uitdelen en voorwerpen gooien, maar in deze game draait alles rond zijn teleportatievermogen. De gameplay is simpel en direct. De graphics hanteren een pretentieloze cartoonstijl, maar zijn mooi, kleurrijk en geslaagd.

Met zijn originele gameplay, leuke graphics en non-stopactie is Mr. Shifty een uitstekende verrassing. Voor € 15 ben je een goeie vijf uur zoet. Momenteel enkel verkrijgbaar voor Switch en pc, maar binnenkort zou er ook een PS4- en Xbox One-versie moeten zijn.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Mr. Shifty