Weerbericht – Zomerse temperaturen in eerste helft volgende week

Weerbericht - Zomerse temperaturen in eerste helft volgende week

Ook deze namiddag krijgen we afwisselend zon en wolken en ook buien, soms pittige buien met onweer. Maar aan de kust en in het westen van het land wordt het al snel droog en komt er ook meer zon. De wind waait meestal matig. Maxima van 16 of 17 graden in de Ardennen en aan zee en van 18 tot 20 graden elders in het land. Vanavond is er nog kans op enkele buien in het centrum en oosten van het land maar het wordt al snel overal droog. Dat meldt het KMI. Morgen is het eerst nog droog met vooral in het oosten mooie opklaringen. Maar in het westen is het al zwaarbewolkt en geleidelijk krijgen we daar ook regen. In de loop van de dag schuift die regenzone geleidelijk oostwaarts en krijgt een meer buiig karakter en, vooral in de Ardennen, is er kans op een donderslag. In de namiddag wordt het vanaf het westen droog en klaart het uit. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden aan zee en in de hoge Ardennen en van 18 tot 21 graden elders in het land.

Maandag wisselen zon en hogere wolkenvelden elkaar af. In de namiddag verschijnt er vooral aan zee en over het noordwesten meer bewolking en naar de avond toe kan er daar wat lichte regen vallen. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 graden in het centrum.

Dinsdag blijft het droog met brede opklaringen en hoge sluierwolken. De warme maxima liggen tussen 20 en 25 graden. Woensdag blijft het lang droog met vaak zon. Op het einde van de dag vergroot de kans op lokale buien, mogelijk met onweer. Het is nog wat warmer met maxima van 21 tot 26 graden.

Donderdag verwachten we veel wolken met regen of buien. Mogelijk zijn sommige buien aanvankelijk nog onweerachtig, vooral dan over het oosten. De maxima schommelen van 15 graden aan zee tot 21 graden over het oosten en zuidoosten. Vrijdag en zaterdag worden wisselvallige dagen met enkele buien maar ook opklaringen. De maxima dalen zaterdag naar ongeveer 15 of 16 graden.

bron: Belga