Rechtse extremisten verstoren veiling van Parijse liefdesslotjes

Rechtse extremisten verstoren veiling van Parijse liefdesslotjes

Een groep rechtse extremisten heeft zaterdag in Parijs een benefietactie ten voordele van vluchtelingenorganisaties verstoord. De mannen scandeerden leuzen als ‘illegale immigranten buiten’ tijdens een veiling van bundels liefdesslotjes van de beroemde Pont des Arts. Ze konden niet verhinderen dat zowat 250.000 euro werd opgehaald. De veiling vond plaats in de gebouwen van de Crédit municipal de Paris. Een tiental mannen – naar eigen zeggen lid van de pan-Europese Mouvance identitaire – viel er binnen, maar werd door veiligheidspersoneel opnieuw de zaal uitgezet.
Op de veiling zelf zijn 150 loten met hangsloten geveild, net als vijftien grote stukken leuning vol met slotjes. Ze komen van de beroemde Pont des Arts over de Seine, waar verliefde koppeltjes jarenlang hun liefde kwamen uiten door een slotje vast te maken.
Volgens de organisatie werd zowat 250.000 euro opgehaald. Sommige loten gingen voor meer dan 2.000 euro onder de hamer. De opbrengst van de veiling gaat naar hulporganisaties die zich inzetten voor vluchtelingen in Parijs.

bron: Belga