Play-offs handbal (m) – Bocholt start finale met zege tegen Tongeren

Play-offs handbal (m) - Bocholt start finale met zege tegen Tongeren

Titelverdediger Achilles Bocholt heeft zaterdag de openingswedstrijd van de play-offs in het handbal bij de mannen met 27-30 gewonnen op bezoek bij Callant Tongeren. In de eerste helft liep Callant Tongeren tot twee keer toe drie doelpunten uit, maar Bocholt wist telkens de kloof te dichten. Halfweg was het dan ook 13-13. In de tweede helft stond er geen maat op een losgeslagen Achilles Bocholt, dat na twintig minuten acht doelpunten kon uitlopen.
Achilles Bocholt, dat eerder dit seizoen de BENE-League en de Beker van België won, neemt een optie op de verlenging van hun titel en staat dicht bij de triple. Volgende week zaterdag wordt de tweede wedstrijd in Bocholt gespeeld. Bij een gelijke stand moet een belle eind mei de beslissing brengen. De ploeg die het eerst twee wedstrijden wint, is landskampioen.
“We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en komen twee keer drie doelpunten achter”, zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “Mijn ploeg heeft op elk moment de rust bewaard en in de tweede helft het verschil gemaakt. Dat was het plan en dat heeft mijn ploeg perfect uitgevoerd. Bij momenten hebben ze een heel hoog niveau gehaald. Aanvallend waren ze zeer sterk, verdedigend zeer gedisciplineerd. Na twintig minuten hebben we een voorsprong van acht goals en dan zijn we beginnen controleren. Het enige minpuntje is dat we ze iets te makkelijk terug in de wedstrijd laten komen.”
“We spelen een zeer verdienstelijke eerste helft, maar we slagen er niet in om een kloof te slaan”, aldus Maurice Canton, trainer van Callant Tongeren. “In de tweede hebben we niet compact genoeg verdedigd, slikken we enkele makkelijke goals en loopt Bocholt weg van ons. Het komt er nu op aan om de wedstrijd goed te analyseren en mijn ploeg voor te bereiden op de volgende wedstrijd.”

bron: Belga