Koop een praatpaal voor het goede doel

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat voor het goede doel praatpalen veilen. De opbrengst van de 25 palen gaat naar de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE (OVK), zo meldt Wegen en Verkeer zaterdag.
De praatpaal aan de autostrade is definitief verleden tijd. Eind januari werden alle 1.350 oranje praatpalen buiten dienst gesteld en inmiddels is ongeveer de helft verwijderd. Eind deze zomer moeten alle palen verwijderd zijn.
Vijfentwintig palen mogen nog een laatste kunstje opvoeren. “We hebben gekozen om 25 praatpalen te veilen ten voordele van de werking van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE (OVK)”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Sinds de jaren 60 verlenen de praatpalen bijstand aan de weggebruikers. Via deze actie kunnen ze voor een laatste keer bijstand verlenen aan OVK.”
Volgens Wegen en Verkeer zijn de praatpalen alleszins gegeerd bij verzamelaars en liefhebbers. “Sinds de aankondiging van het afscheid kreeg het Agentschap Wegen en Verkeer honderden vragen van particulieren om een praatpaal over te nemen”, klink het in een persbericht.
Wie interesse heeft in het brokje autosnelwegnostalgie, kan een maand lang bieden via https://www.2dehands.be/winkel/praatpalen/.
Voorts gaat een twintigtal praatpalen naar musea. Maar het merendeel is geen lang leven meer beschoren en wordt gerecycleerd. Wel worden zowat 130 zonnepanelen en omvormers, die de praatpalen van stroom voorzien, verdeeld onder technische scholen.

bron: Belga