Jupiler Pro League – Zulte Waregem heeft eerste zege in Play-off I te pakken

Jupiler Pro League - Zulte Waregem heeft eerste zege in Play-off I te pakken

Bekerwinnaar Zulte Waregem heeft zaterdagavond op de achtste speeldag zijn eerste zege in Play-off I geboekt. In het Regenboogstadion haalden de troepen van coach Francky Dury het in een heruitgave van de Bekerfinale met 3-1 (rust: 3-1) van KV Oostende, dat zo een slechte zaak doet in de strijd om de Europese plaatsen. Na een aangename eerste helft aan de Gaverbeek zat Essevee al op rozen, na doelpunten van Onur Kaya (4.), Brian Hamalainen (39.) en topschutter Mbaye Leye (44.). Tussendoor had Adam Marusic (17.) voor een Oostends doelpunt gezorgd. Na de pauze werd er niet meer gescoord in Waregem. Bij de thuisploeg vierde doelman Louis Bostyn zijn debuut in eerste klasse.
In de stand blijft Zulte Waregem ook na de eerste zege laatste in Play-off I, met 32 punten. Dat is er eentje minder dan Charleroi, dat zondagnamiddag op bezoek gaat bij AA Gent, met 37 punten de derde in de stand. Oostende is vierde met 34 punten en dreigt dus de Gentenaars te zien uitlopen. Bij een Waalse zege neemt Charleroi dan weer de vierde plaats over.
Dit weekend staat echter alles in het teken van de topper van zondagavond (18u) tussen landskampioen Club Brugge en competitieleider RSC Anderlecht. Als Paars-wit de drie punten pakt in het Jan Breydelstadion, is de 34e landstitel voor de Brusselaars op twee speeldagen voor het einde van de competitie een feit. Bij een Brugse zege komt Club terug tot op één punt van Paars-wit.

bron: Belga