Jupiler Pro League – Sint-Truiden alleen leider in Play-off IIa na vlotte zege tegen Union

Jupiler Pro League - Sint-Truiden alleen leider in Play-off IIa na vlotte zege tegen Union

Sint-Truiden heeft zaterdag op de achtste speeldag in Play-off IIa op bezoek bij tweedeklasser Union Sint-Gillis een belangrijke zege geboekt. De Truienaars wonnen in het Koning Boudewijnstadion met 1-4 en komen zo met zestien punten alleen aan de leiding in de groep. KV Mechelen verloor vrijdag immers al met 2-0 uit bij Standard en volgt in de stand nu op drie punten. STVV stond bij de rust al 0-2 voor in Brussel na twee doelpunten van voormalig belofteninternational Igor Vetokele (25. pen en 44.). Na de pauze kwam Union via Pietro Perdichizzi (52.) nog terug tot 1-2, nadien maakte Ceballos er met twee treffers 1-4 van. Union staat zo met een weinig benijdenswaardige nul op twaalf, STVV prijkt met negen op negen bovenaan het klassement.
Met nog twee speeldagen voor de boeg in de play-offs lijkt het dus een Limburgse derby te worden in de barrages tegen de winnaar van Play-off IIb. Daarin is Racing Genk al sinds vorig weekend zeker van de eindzege. De winnaar van het treffen neemt het in de finale op tegen de nummer vier uit Play-off I voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League. In de laatste wedstrijd van deze speeldag in Play-off IIa staan Waasland-Beveren en Lierse omstreeks 20u30 tegenover mekaar.
In Play-off IIb boekte Eupen een 3-2 thuiszege tegen KV Kortrijk, dat nochtans 0-1 was voorgekomen via Rolland (16.). Doelpunten van Jeffren (32.) en goudhaantje Onyekuru (38. pen en 79.) stelden de thuiszege veilig. In de slotfase milderde Totovytsky nog van op de stip. Eupen klimt daardoor over KVK en Moeskroen naar de derde plaats. De tweede plaats is in handen van Lokeren, dat met 2-3 ging winnen in Roeselare. Voor de thuisploeg scoorden Van Acker (33.) en Cornet (59.), Hupperts (40.), Miric (48.) en De Ridder (60.) stelden de Oost-Vlaamse zege veilig op Schiervelde.
Racing Genk sluit zondagavond (20u00) de speeldag af met een verplaatsing naar Moeskroen, dat woensdag van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zijn licentie voor volgend seizoen kreeg en dus in de hoogste klasse blijft.

bron: Belga