CSIO-jumping La Baule – Constant Van Paesschen tweede in Derby

Springruiter Constant Van Paesschen heeft zaterdag maar net naast de zege gegrepen in de prestigieuze derby van La Baule. De 23-jarige Brusselaar moest alleen Maikel van der Vleuten voor zich dulden. De 29-jarige Nederlander finishte met de 11-jarige ruin Quatro in 147.29. Van Paesschen had met de 10-jarige ruin Hamlet 151.58 nodig, wat hem één punt tijdstraf kostte. De Duitse Janne Friederike Meyer-Zimmermann werd in 154.32 en met twee strafpunten derde. De Fransman Mathieu Billot was met Saphir beduidend sneller dan de top drie (135.02), maar stootte één balk af en belandde zo naast het podium. Billots landgenoot Julien Epaillard was met Sheriff de snelste van het ganse deelnemersveld. Acht strafpunten deden hem echter op de elfde plaats stranden.
Karel Cox werd met Quickchin met vier strafpunten achtste, Gudrun Patteet met Calypso met elf strafpunten veertiende. Fabienne Daigneux-Lange werd met Clever Fee uitgesloten.
De zege leverde Van der Vleuten 10.000 euro op. Van Paesschen mocht 8.000 euro gaan ophalen en voor Cox was er ook nog 1.200 euro weggelegd.
Voor Van Paesschen was het de allereerste Derby. “Om me voor te bereiden heb ik wat heuveltjes in de buurt van mijn stal gevonden”, verklaarde de benjamin van het podium.

.

bron: Belga