BK zwemmen – Zestienjarige Valentine Dumont pakt vier nationale titels

BK zwemmen - Zestienjarige Valentine Dumont pakt vier nationale titels

Valentine Dumont heeft nog maar eens bevestigd waarom ze een van de grootste Belgische zwemtalenten is. Op de tweede dag van het BK zwemmen in Antwerpen pakte de zestienjarige Naamse net als vrijdag twee Belgische titels. Na de 200m en 800m vrije slag vrijdag pakte ze zaterdag de titel op de 200m vlinder en de 400m vrij.
“Ik ben supertevreden over mijn prestaties, het blijft speciaal om titels te pakken”, reageerde Dumont achteraf. Ze verpulverde de tegenstand met respectievelijk 6 (200m vlinder) en 5 seconden (400m vrij) voorsprong op de nummer twee. “Zondag doe ik nog mee aan de 100m en 1500m vrije slag. Zo veel zwemmen is vermoeiend, maar het is wel een goede training.”
Dumonts volgende doel is het Europese kampioenschap voor junioren in het Israëlische Netanya (28 juni-2 juli). “Ik ga eerst twee weken op stage in Tenerife om me optimaal voor te bereiden. Het zal qua niveau natuurlijk een wereld van verschil zijn met de Belgische kampioenschappen, daar ben ik me van bewust.”
Dumont kwalificeerde zich ook voor het WK voor junioren in het Amerikaanse Indianapolis (23-28 augustus). Vanwege haar drukke kalender en de schrik om het volgende seizoen te hypothekeren, beslist Dumont pas later of ze al dan niet naar de VS afzakt.

bron: Belga