Belgen in het buitenland – Manchester City houdt drie punten thuis tegen Leicester City en wordt 3e in stand

Belgen in het buitenland - Manchester City houdt drie punten thuis tegen Leicester City en wordt 3e in stand

Manchester City heeft vandaag op de 37e speeldag in de Engelse Premier League een belangrijke 2-1 thuiszege tegen Leicester City geboekt. Door de driepunter wippen de Citizens over Liverpool naar de derde plaats in de stand. City, met Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne opnieuw aan de aftrap, klom iets voor het halfuur op voorsprong via draaischijf David Silva. De Spanjaard trapte een voorzet van Sané voorbij doelman Schmeichel, er zat wel een buitenspelgeurtje aan de openingstreffer.

Even later zag het er nog beter uit voor de Citizens, toen de bal op de stip ging na een fout van Benalouane op Sané. Het Brazilaans goudhaantje Gabriel Jesus zette de strafschop feilloos om, de 2-0 was het feit. Uittredend landskampioen Leicester lukte kort voor rust de aansluitingstreffer, Okazaki werkte een voorzet van Albrighton erg fraai af.

Een kwartier voor affluiten leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen na een omgezette strafschop van Mahrez. De ref keurde de elfmeter echter af omdat Mahrez de bal tweemaal geraakt had (hij gleed uit toen hij trapte en schoot het leer tegen zijn ander been), City ontsnapte aan de gelijkmaker. Het bleef 2-1, bij de thuisploeg maakten beide Belgen de volledige wedstrijd vol.

In de stand komt City nu op 72 punten. Dat zijn er vijftien minder dan kersvers landskampioen Chelsea en vijf minder dan Tottenham (dat morgen nog Manchester United ontvangt). Liverpool is vierde met 70 punten.

bron: Belga