Bankgegevens van Trumps campagneleider Manafort opgevraagd

Bankgegevens van Trumps campagneleider Manafort opgevraagd

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft in het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van vorig jaar bankgegevens opgevraagd van de campagneleider van president Donald Trump, Paul Manafort. Dat meldden de conservatieve zender Fox News en de zakenkrant Wall Street Journal (WSJ). Manafort kwam in maart 2016 bij het campagneteam van Trump terecht, om een maand later zijn campagne te gaan leiden als opvolger van Corey Lewandowski die de laan was uitgestuurd. Vorige maand vroeg het Amerikaanse gerecht de bankgegevens van Manafort op bij de Citizens Financial Group Inc. Het is onduidelijk of andere banken een soortgelijk verzoek kregen.

De vroegere campagneleider wordt er niet van beschuldigd iets verkeerds te hebben gedaan, beklemtoont Fox. Hij stemde er ook mee in te getuigen voor de commissies van het Congres die proberen uit de vissen of Moskou zich al dan niet met de stembusslag heeft bemoeid. Nog volgens Fox heeft het gerecht ook een oog laten vallen op het vastgoed en de financiën van Manafort, op zoek naar aanwijzingen van geld witwassen of fraude.

The WSJ stipt aan dat Manafort pakweg midden het eerste decennium van deze eeuw voor pro-Russische politici in Oekraïne heeft gewerkt. Volgens de Washington Post zou de lobbyfirma van Manfort ook diensten hebben geleverd aan de Zaïrese president Mobutu Sese Seko.

bron: Belga