ATP Madrid – Nadal tegen Thiem in finale

ATP Madrid - Nadal tegen Thiem in finale

De Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 9) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het ATP Masters 1.000-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid (gravel/5.439.350 euro). In de halve finales haalde de beloftevolle Oostenrijker het in twee sets van de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP 27): twee keer 6-4.
In de finale neemt hij het zondag op tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 5), voor een heruitgave van de finale van twee weken geleden in Barcelona. Toen haalde Nadal het met 6-4 en 6-1.
In Madrid was Rafa zaterdag in de eerste halve finale in twee sets te sterk voor de Serviër Novak Djokovic, de nummer twee van de wereld. Voor Nadal was het de eerste zege in drie jaar tegen Djokovic. In de finale van Roland Garros in 2014 was hij nog te sterk voor de Serviër, daarna volgden zeven nederlagen op rij waarin hij zelfs geen set kon winnen. Het was al de vijftigste keer dat beide spelers op het ATP-circuit tegenover mekaar stonden, de stand is 24-26 in het voordeel van Djokovic.
Dankzij de zege van zaterdag mag Nadal in Madrid voor de achtste keer naar de finale. Nadal is de laatste maanden in uitstekende doen en kegelde in de kwartfinales al onze landgenoot David Goffin (ATP 10) uit het toernooi. ‘Rafa’ won het Mutua Madrid Open ook al vier keer (in 2005, 2010, 2013 en 2014).

bron: Belga