Kôna: fascinerende krimi uit Quebec

Kôna

Kôna is de eerste worp van de onafhankelijke Canadese studio Parabole. Het verhaal dompelt je onder in de avonturen van een detective in het Canada van de seventies.

Het noorden van Canada, 1970. Privédetective Carl Faubert trekt in zijn oude Chevrolet naar een geïsoleerd en compleet verlaten dorpje om er enkele vreemde gebeurtenissen te onderzoeken. Intussen moet hij ook een sneeuwstorm en een troep wolven zien te overleven. Kôna is met andere woorden een narratief avontuur waarin je niet alleen moet ontdekken, voorwerpen zoeken en raadsels oplossen, maar ook moet overleven. En dat alles in first-person en in een open wereld. Net als in ‘The Long Dark’ moet je ervoor zorgen dat je niet doodvriest door vuurtjes te stoken met het materiaal dat je onderweg vindt. Je moet ook een oogje houden op de voorwerpen die je vervoert en je inventaris beheren. Maar vergis je niet, Kôna is meer een interactieve wandeling dan een survivalgame.

Vooral de sfeer die de game uitademt, is de moeite waard. Je wordt compleet ondergedompeld in het Canada van bijna vijftig jaar geleden, dankzij de geslaagde soundtrack en graphics. Niet mis voor een onafhankelijke studio! De stem van de verteller (in het Engels of Quebecs) begeleidt je tijdens het hele avontuur en draagt bij tot die unieke ambiance.

Kôna is enkel als download verkrijgbaar (€ 20) en houdt je een tiental uurtjes zoet. Liefde op het eerste gezicht voor fans van ‘Firewatch’ en ‘The Vanishing of Ethan Carter’.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Kôna