Stuyven: “Je moet de kansen grijpen als ze zich aandienen”

Stuyven: "Je moet de kansen grijpen als ze zich aandienen"

Ontgoocheling bij Jasper Stuyven na zijn tweede plek in de zesde etappe van de Ronde van Italië. “Zoveel kansen zijn er niet voor een renner zoals ik”, baalde hij na zijn sprintnederlaag tegen Silvan Dillier. Na een derde plaats in de massaspurt aan het eind van de tweede etappe van deze Giro kon Stuyven in Terme Luigiane een gooi doen naar de ritzege. In de spurt van drie vroege vluchters liet hij zich echter vloeren door de Zwitser Dillier. “Na een hele zware rit ging het aan de finish acht procent omhoog. Redelijk lastig. Ik wist dus dat ik op Dillier moest letten, want hij is een sterke kerel. Het was dus niet zo dat ik naar de finish ging met het idee dat ik al gewonnen spel had”, aldus Stuyven.

Dat gewonnen spel had Stuyven inderdaad niet, want hij kwam iets tekort om zijn wiel voor dat van Dillier te gooien. “Niet leuk. Dit is ontgoochelend. Er zijn in een grote ronde niet zoveel kansen voor een renner zoals ik. Dus moet je ze pakken als ze er zijn. En die kans wás er vandaag. Dat ik ze niet grijp, is ‘pretty shit'”, blies Stuyven de ontgoocheling van zich af.

Het was duidelijk een ‘net niet’-dag voor Stuyven, want hij kwam ook net tekort om de puntentrui over te nemen van Fernando Gaviria. De Colombiaanse dubbele ritwinnaar van Quick-Step houdt nog drie punten over van zijn voorsprong op Stuyven.

bron: Belga