Eerste hiv-delegatie op Belgian Pride

Eerste hiv-delegatie op Belgian Pride

Bij de Belgian Pride op 20 mei in Brussel zal dit jaar voor het eerst een delegatie meestappen van mensen die hiv hebben en dat kenbaar willen maken. Hiermee wil Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, seropositieve mensen aanmoedigen om uit de kast te komen. Dat meldt de organisatie vandaag in een persbericht. De delegatie wordt georganiseerd door Sensoa en het gezicht van de campagne is Tim Van de Putte. Hij is seropositief en nam in 2014 deel aan Mister Gay Vlaanderen. Met het initiatief wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om hun geheim openbaar te maken. Het expertisecentrum voegt nog toe dat de Belgische antidiscriminatiewet een goede juridische bescherming biedt tegen discriminatie van seropositieve mensen op diverse levensdomeinen.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) steunt de actie. “We mogen het in onze maatschappij niet langer toelaten dat mensen iets moeten verzwijgen en zo mogelijk de kans op hulp of ondersteuning mislopen. Vandaar mijn waardering voor de actie van Sensoa”, klinkt het in het persbericht.

Sensoa roept iedereen met hiv op om mee te stappen met de speciale delegatie, alsook hun vrienden, partners, familie en al wie solidair is met hiv. De groep wordt begeleid door de muzikanten van Terra Brazil. Op 20 mei trekt de Belgian Pride door de straten van Brussel.

bron: Belga