Video. EasyJet onthult de geheime gebaren van personeel om te communiceren aan boord

AFP / A. Dennis

Wou je altijd al weten wat de gebaren willen zeggen die het personeel aan boord van een vlucht gebruiken? EasyJet onthult wat ze betekenen.

Volgens EasyJet krijgen de medewerkers geheime handsignalen aangeleerd die ze kunnen gebruiken om aan boord van vluchten te communiceren. De budgetmaatschappij zegt dat het cabinepersoneel dat onder meer doet om voedselorders aan te geven. Een voorbeeld hiervan is de ‘kippendans’ wanneer een passagier een broodje met kip wil.

Gebaren zijn cruciaal

De openbaring kwam nadat tv-presentator Jamie East een video tweette van een vreemd handgebaar dat gebruikt werd door een stewardess van EasyJet. Hij schreef: “Excuseer me maar verklaar alsjeblieft wat er hier in hemelsnaam aan de hand is?”

Het personeel diende hem van antwoord: “EasyJet heeft meer dan 6 miljoen klanten per maand en we hebben onze inflight service nodig om snel en efficiënt te werken, om ervoor te zorgen dat we uitstekende klantenservice leveren. Om dit te doen hebben we een aantal geheime handmeldingen ontwikkeld om de bemanning de kans te geven om te communiceren met elkaar tijdens de inflight service, zonder dat er gepraat moet worden.”

In onderstaand filmpje zijn de gebaren en hun betekenis te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Eyxe62RLSYE