IN BEELD. Dit zijn de populairste attracties op Instagram

Dit zijn de populairste attracties op Instagram
AFP / R. Beck

TravelBird heeft onderzocht welke toeristische attracties het populairst zijn op Instagram. Wereldwijd kwam Disneyland in Californië als winnaar uit de bus, in eigen land valt het Atomium vooral in de smaak.

Of het nu een pretpark is als Disneyland, de Eiffeltoren in Parijs of een paradijslijk strand in Florida: toeristen trekken massaal naar deze trekplijsters, net zoals bijen aangetrokken worden door honing. En anno 2017 is het ook de gewoonte dat we deze onvergetelijke momenten delen op sociale media.

De online reisorganisatie Travelbird vroeg zich af welke toeristische attracties nu het populairst zijn op sociale media als Instagram. Na een onderzoek blijkt dat het Atomium met 201.396 hashtags koploper is in België. Manneken Pis prijkt op plaats twee met 80.636 hashtags en Pairi Daiza vervolledigt de top drie met 62.304 hashtags.

Populairste attracties ter wereld

Wereldwijd scoort vooral Disneyland, het themapark uit Californië, met meer dan 14 miljoen hashtags. Daarna volgen de Eiffeltoren (meer dan 7 miljoen hashtags) en Walt Disney World (ruim 5 miljoen hashtags).