Pukkelpop schrapt twee podia

Pukkelpop schrapt twee podia
Belga / J. Roosens

De festivalweide van Pukkelpop telt komende zomer slechts acht podia. Dat zijn er twee minder dan vorig jaar. De Wablief?!-tent en The Shelter moeten plaats ruimen.

Met deze verandering wil het Hasseltse muziekfestival artiesten de ruimte geven om in de allerbeste omstandigheden op te treden. “We proberen scherper te programmeren. Elke artiest op de juiste plaats en binnen de juiste schaalgrootte”, bevestigt organisator Chokri Mahassine.

De Wablief?! was jarenlang een gevestigde waarde voor Belgische artiesten, The Shelter was de place to be voor stevige gitaren. De bands die daar normaal zouden optreden, krijgen nu een plaats op een ander podium, zo stelt de organisatie gerust.

De Lift en Booth

De Lift en Booth, twee kleinere podia die vorig jaar voor het eerst een plaats kregen in Kiewit, krijgen een permanente plaats. “Ze werden vorig jaar bijzonder goed ontvangen, en worden dit jaar daarom verder verfijnd.” Muziekliefhebbers kunnen in de Booth terecht voor beloftevolle dj’s. De Lift heeft elke dag een ander muziekgenre in petto, van urban naar pop-rock en steviger werk. 

Wie de nieuwe podiumindeling eens wil checken, neemt best een kijkje op de site van Pukkelpop.