Leopold II-, Rogier- en Hallepoorttunnel gesloten door taxiprotest, hinder bij MIVB en De Lijn

Leopold II-

De hinder die veroorzaakt wordt op de Brusselse klein ring door het taxiprotest breidt zich uit. De Rogier- en Leopold II-tunnel zijn afgesloten richting zuid en de Hallepoorttunnel is in beide richtingen afgesloten. Ook de dienstregeling van de MIVB en De Lijn ondervindt hinder. Nadat de proteststoet van taxi’s eerst naar het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet trok, verplaatsten de boze chauffeurs zich in de richting van zuid op de kleine ring. Daar werden al snel de Rogier- en de Leopold II-tunnel in de richting van zuid afgesloten. Omstreeks 15.20 uur ging de Rogiertunnel opnieuw open, maar het protest werd erger en omstreeks 15.50 uur werd de Rogiertunnel nogmaals afgesloten. Even later ging ook de Hallepoorttunnel in beide richtingen dicht.

“Er deden zich veel gevaarlijke situaties voor doordat mensen die ongeduldig werden zelfs achteruit reden in de tunnels om uit de file te geraken. De implicaties zijn groot”, stelt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.
Er is vertraagd verkeer van de Troon- tot en met de Leopold II-tunnel in de richting van Basiliek en van de Jubelpark- tot en met de Wettunnel in de richting van Centrum.

De MIVB heeft door de betoging de buslijnen 27 en 95 omgeleid tussen Grote Zavel en Troon. De Lijn ondervindt storingen op alle lijnen die Brussel-Noord en Brussel-Zuid bedienen.

bron: Belga