Kwik klimt geleidelijk naar zomerse temperaturen

Kwik klimt geleidelijk naar zomerse temperaturen

Dinsdagmiddag blijft het droog en zonnig met hier en daar wat meer onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 10 graden in Hoog-België en 14 of 15 graden in Vlaanderen. Aan zee wordt het mogelijk niet warmer dan 12 graden. De wind waait over het algemeen zwak tot matig. Aan zee en in het noordwesten van het land steekt er in de loop van de namiddag een stevige zeebries op. Dat meldt het KMI.
’s Nachts blijft het droog en klaart het overal op met later vorming van nevel of lokale mistbanken. Tegen het eind van de nacht koelt het af tussen 0 en +3 graden, in Hoog-België lokaal tot -3 graden. Op vele plaatsen gaat het licht vriezen aan de grond.

Woensdag blijft het droog en wordt het, na het optrekken van lokale mistbanken, zonnig met hier en daar wat onschuldige stapelwolken in de namiddag. De temperaturen klimmen tot 13 à 14 graden aan zee, alsook in Hoog-België, en tot 17 of 18 graden in het centrum van het land. De wind blijft in de binnenland zwak. In de kuststreek steekt er na de middag een stevige zeebries op.

Donderdag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden. In de voormiddag kan het soms licht regenen. Na de middag ontstaan er buien en is er kans op onweer. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden. De wind is zwak tot matig.

Vrijdag wordt het wisselvallig met mogelijk eerst enkele opklaringen maar ook geregeld buien en kans op onweer. Maxima van 15 tot 20 graden bij een meestal matige zuidwestenwind. Ook zaterdag blijft het wisselvallig met opklaringen maar ook buien, eventueel met onweer. De maxima bedragen 15 tot 19 graden.

Zondag en maandag zijn er dikwijls vrij veel wolken met mogelijk nog wat lichte regen of enkele buitjes, maar ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 19 graden. Dinsdag wordt het rustig en zacht met maxima rond 22 graden. Het blijft waarschijnlijk droog met een gesluierde zon.

bron: Belga