ITF Cagnes-sur-Mer – Maryna Zanevska staat in tweede ronde

ITF Cagnes-sur-Mer - Maryna Zanevska staat in tweede ronde

Maryna Zanevska (WTA 114) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Franse Cagnes-sur-Mer (gravel/100.000 dollar). Ze versloeg de Servische Nina Stojanovic (WTA 123) met 6-4 en 6-3 na 1 uur en 39 minuten. In de achtste finales wacht mogelijk een duel tegen Yanina Wickmayer (WTA 73). ‘Wicky’ moet dinsdag als tweede reekshoofd voorbij de Oekraïense qualifier Katarina Zavatska (WTA 365).
Alison Van Uytvanck (WTA 127) is de derde Belgische op de hoofdtabel. Zij klopte maandag in de openingsronde de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA 538), een voormalig top 30-speelster, met 6-3 en 7-5.
Om de kwartfinales te halen, moet Van Uytvanck voorbij de Française Amandine Hesse (WTA 226), die een wildcard kreeg en het Taiwanese zesde reekshoofd Su-Wei Hsieh (WTA 104) wipte.
Maryna Zanevska en Yanina Wickmayer schreven zich ook in voor het dubbeltoernooi. Zanevska plaatste zich maandag aan de zijde van de Russin Irina Khromacheva voor de tweede ronde. Wickmayer werd met haar Montenegrijnse partner Danka Kovinic uitgeschakeld.

bron: Belga