Kamelen ontsnappen en lopen snelweg in Charleroi op

Kamelen ontsnappen en lopen snelweg in Charleroi af
Foto Pixabay

Ongewone beelden op de ring rond Charleroi deze ochtend. Vier kamelen slaagden er in te ontsnappen uit een circus dat zijn tenten opgeslagen had naast de ring. De dieren liepen de R9 op maar konden snel gevangen worden door enkele circusmedewerkers.

De dieren behoorden toe aan het circus Alexandre Bouglione. Dat heeft tot 21 mei de tenten opgeslagen op de parking van het congresgebouw Charleroi Expo. Het is daar dat de dieren een mogelijkheid zagen om hun vrijheid tegemoet te lopen.

Een uitstap van vijf minuten

De kamelen vonden al snel de weg naar de naburige R9. Daar werd het autoverkeer even gehinderd maar er vonden geen ongevallen plaats. Er zijn geen meldingen van schade of ongevallen. De federale politie werd verwittigd maar toen die ter plekke aankwam, waren de dieren al opnieuw opgesloten. Volgens het circus duurde de uitstap niet meer dan vijf minuten.

“Iedereen stond stil. Er stonden twee kamelen naast de betonnen omheining en twee in het midden van de weg. Het was indrukwekkend”, zegt een autobestuurder. “Ik zei aan mezelf: ik heb niet gedronken, ik drink niet, ik gebruik geen drugs.”