Werken voor de Goede Doelen : Souad Boutkabout als vrijwilliger en verpleegkundige bij Artsen Zonder Vakantie

Hoe heet jouw goed doel en wat doe je er?

Ik werk voor Artsen Zonder Vakantie, een ngo met zo’n 600 Belgische artsen, verpleegkundigen en technici die als vrijwilliger meewerken in Afrikaanse partnerziekenhuizen in Rwanda, Burundi, D.R. Congo, Benin en Burkina Faso. Als verpleegkundige engageer ik me om tijdens mijn vakantie twee à drie weken Afrikaanse collega’s bij te staan en op te leiden. Door nieuwe technieken toe te passen kunnen zij hun patiënten beter helpen en hun kennis weer doorgeven aan andere collega’s. We werken met elk partnerziekenhuis op lange termijn samen. Zo verbeteren we structureel de gezondheidszorg.

Wat motiveert je ?

Patiënten die beter worden, Afrikaanse collega’s die door onze opleidingen nieuwe technieken beheersen en die op hun beurt weer doorgeven aan hun collega’s. Mensen in Sub-Sahara-Afrika hebben echt weinig. Daar besef je pas hoe dankbaar wij hier in België mogen zijn.

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

Artsen Zonder Vakantie kan enkel bestaan dankzij de inzet van vele vrijwilligers en is daarom steeds op zoek naar nieuwe profielen. Op www.azv.be vind je onder ‘meewerken’ misschien wel een vrijwilligersvacature die jou aanspreekt ?

 

Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen?
Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.