Mijn start-upidee: «Laat je kapsalon achter in ervaren handen»

Bizidee kneedt ideeën tot startups. Mercedes Sanchez wint de vierde editie van de Pop Poll ideeënwedstrijd. Ze zoekt vervanging voor kappers die een tijd niet kunnen werken.

Wat houdt je idee in?

Mercedes: “Het kappersbureau is een platform met ervaren kappers die vol energie en passie willen inspringen in een kapsalon wanneer de uitbater ziek of zwanger is, of gewoon nood heeft aan vakantie.”

Hoe kwam je op dit idee?

“Vier jaar geleden kreeg ik kanker. Toen ik genezen was en zocht naar een tweede carrièreboost, vroeg een collega me om haar te vervangen tijdens haar zwangerschap. Ik bedacht me dat ook ik betrouwbare vervanging voor mijn kapsalon op prijs zou stellen.”

Waarom hebben juist kappers nood aan jouw project?

“Veel kappers hebben een eenmanszaak. Als ze zelf niet kunnen werken, moeten ze hun kapsalon dus sluiten. De concurrentie is sterk en klanten vinden snel de weg naar een andere kapper. Als het kapsalon toch open blijft, moet de kapper niet van nul beginnen.”
Ook een goed idee? Doe mee aan de Pop Poll van Bizidee. Post je idee hier en ontdek wat je in handen hebt: goud, of hout. En wie weet win je nog een prijzenpakket ter waarde van 4.000 EUR.
www.bizidee.be/pop-poll/


Dit artikel werd u aangeboden door Metro-partner Bizidee.