Deze 7 beroepen zijn populair in 2017

Digital, SEO, virtual reality, social media, blogs… Deze termen zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit onze maatschappij. ‘Schoorsteenvegers’ en ‘lantaarnpaalaanstekers’ zijn definitief ingeruild voor ‘bloggers’ en ‘smarthome technici’. We zetten de meest populaire beroepen van 2017 voor jou op een rij.

1. Expert social media

De socialmediakanalen tellen miljoenen gebruikers en ook de bedrijfswereld blijft niet achter. De expert zorgt ervoor dat het bedrijf via campagnes, promoties en wedstrijden de grootste online community uitbouwt.

 

2. Content/copywriter

Geen website, magazine, blog of social media zonder content. Ook dit beroep is booming business.

 

3. App-ontwikkelaar

Je staat elke dag fris en monter op dankzij een app die weet wanneer hij je moet wakkermaken. Je vertrekt naar je werk met de recentste verkeersinfo. Eenmaal thuis plof je in de zetel voor je tv met de tv-gids-app. Apps, ze zijn altijd en overal in je leven en dus zoeken we meer en meer app-ontwikkelaars.

 

4. VR-creator

Virtual reality wint aan populariteit als salestool, om een product te ervaren of simpelweg tijdens een videogame. Reken er maar op dat meer en meer technici en ingenieurs zich hierin zullen specialiseren.

 

5. Smarthome technicus

Een app waarmee je vanop afstand je verwarming kan regelen en je lichten kan aansteken in je huis? De smarthome technicus maakt het mogelijk!

 

6. Urban agriculture

Een kleine oase van gezond groen midden in de grijze, betonnen stad. Urban agricultur wordt een hit. Buurtbewoners werken samen in een moestuin en verkopen hun oogst of houden hem voor eigen gebruik.

 

7. Drone piloot

Met een drone schiet je de prachtigste natuurbeelden voor tv. Maar ook om landbouwgronden of huizen te schatten kan een drone handig zijn.

 

 

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Kijk dan snel eens tussen de openstaande vacatures op www.accentjobs.be!