I love my job: « Ik hanteer mijn eigen schrijfstijl »

Wie? Ruben Wastyn
Leeftijd? 23
Studies? Journalistiek
Functie? Webcare medewerker
Bedrijf? Via ASAP aan de slag bij Orange

 

Wat houdt je job in?

“Ik help de klanten via sociale media. Ik onderzoek het probleem en geef een zo correct mogelijk antwoord. Om de klant meer uitleg te geven, bel ik hem soms ook op. Daarnaast post ik tweets, waarvan ik zelf het onderwerp mag kiezen. Die tweets gaan bijvoorbeeld over een actie met filmtickets.”

Wat vind je leuk aan je job?

“Wanneer ik klanten help, doe ik dat altijd in mijn eigen naam en hanteer ik mijn eigen schrijfstijl. Zo weet de klant dat hij communiceert met een persoon, en verloopt het gesprek losser. Ik krijg regelmatig dankbare berichtjes en leuke gifs. Als webcare medewerker leer ik het bedrijf bovendien goed kennen, wat mij de kans geeft om door te groeien naar andere departementen.”

Hoe is de werksfeer?

“Als team werken we samen aan onze challenges, die beloond worden met iets leuks. Later beginnen of vroeger stoppen is geen probleem, als team nemen we elkaars uren over. Soms gaan we gezellig samen eten: dinsdag = pizzadag! (Lunch)pauzes mogen we zelf inplannen. Dat zorgt voor veel vrijheid.

Is je job zoals je verwacht had?

“Voor ik begon te werken, dacht ik dat Customer Service enkel bestond uit bellen met boze klanten die je humeur beïnvloeden. Mijn job blijkt heel afwisselend en bijna alle klanten zijn heel vriendelijk. Ze zijn mij dankbaar dat ik hun belangen verdedig.”
Wil je ook aan de slag als call of customer service medewerker, surf dan asap naar www.asap.be/nl/call en ontdek de vele vacatures.