5 populaire innovatieve bouwwerven van Open Wervendag

Het succes van de elfde Open Wervendag gisteren was niet enkel af te meten aan de grote opkomst. De bouwondernemingen zijn ook tevreden dat héél wat studenten en werkzoekenden zich kwamen inspireren en de weg naar de sector vonden. Onder meer bij deze 5 innovatieve projecten overtuigen mensen om een job te zoeken in de bouwsector.

Van boven naar onder bouwen

In Jette bouwt Jan de Nul de ondergrondse parking Spiegelplein onder het Koningin Astridplein. Ze toonden er de unieke top-down bouwmethode, waarmee de verdiepingen ondersteboven gegraven en gebouwd worden.

 

Ziekenhuis van de toekomst

Cordeel Hoeselt, Wycor, Building Groep Jansen en Imtech zetten hoogtechnologisch snufjes in bij de bouw en afwerking van het UZ Leuven Gasthuisberg Ziekenhuis Vrouw en Kind. In dit ziekenhuis zijn consultaties, fertiliteitscentrum, maternele intensieve zorgen en bevallingskwartier logisch geïntegreerd.

 

Helemaal BIM

Dit multifunctioneel kantoorgebouw in Hasselt is virtueel in BIM (Building Information Model) ontworpen en gebouwd door THV Hassabouw (Kumpen en Democo). Vanuit deze BIM-aanpak wordt het stadskantoor straks ook onderhouden.

 

 

 

 

Energiezuinig provinciehuis

De Provincie Antwerpen geeft de stad een nieuwe landmark met het energiezuinig nieuw provinciehuis. Betonkernactivering, Beo-veld en slimme technieken maken het tot een markant modelgebouw. THV Democo-Denys bouwt het congres- en kantoorgebouw.

 

Gemengd passief bouwen

22 bouwheren ontwikkelen in eigen beheer dit cohousing project in Sint-Niklaas. G-Build bouwt het in gemengde vormen van passief bouwen: een dragende kern in massiefbouw met een geïsoleerde buitenschil in houtskelet. Deze houtskeletbouw is een CO2-neutrale bouwwijze.


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Confederatie Bouw.