« Genoeg uitdagingen voor een hele carrière »

Elia transporteert hoogspanningsenergie naar alle uithoeken van het land, van de plek waar ze geproduceerd wordt tot bij de distributeurs en grootverbruikers. Om die taak in goede banen te leiden, rekent het bedrijf in de eerste plaats op zijn medewerkers. Die vinden er een ideale mix van uitdaging en innovatie, in een dynamische werkomgeving. Perfect om je carrière onder stroom te zetten! 

Je zit vol energie en gaat graag een nieuwe uitdaging aan in een stimulerend jobkader? Droom je ervan aan de slag te gaan in een innovatieve omgeving? Dan ben je bij Elia aan het juiste adres. Het bedrijf is een belangrijke speler op de energiemarkt en continu op zoek naar gemotiveerde medewerkers die zich willen inzetten voor de gemeenschap. Bovenop een boeiende en afwisselende carrière, kan je rekenen op een heleboel voordelen zoals interessante groeikansen, opleidingen, een aantrekkelijk salarispakket en een leuke werksfeer!

Een bedrijf dat luistert naar zijn medewerkers

“Naast flexibiliteit, een positieve werksfeer en een aantrekkelijk salaris is de grootste kwaliteit van Elia dat er wordt geluisterd en samengewerkt”, zegt Jean-Marc Conrad, Head of Learning & Development bij Elia. “We hebben het geluk te werken in een bedrijf dat zijn medewerkers begeleidt in hun professionele groei. Bij Elia is interne mobiliteit geen lege doos, maar een efficiënte en motiverende optie. Na het beheer van infrastructuurprojecten als PMO-manager, gaf Elia me de kans mijn carrière een nieuwe richting te geven bij Human Resources. Dat sloot perfect aan bij mijn carrièredoelstellingen.”

Een brede waaier aan HR-vacatures

Het HR-beleid van Elia is gebaseerd op competentiebeheer, om een goede interne mobiliteit te verzekeren en ervoor te zorgen dat het bedrijf de juiste mensen op de juiste plek en het juiste moment inzet. Elia biedt een brede waaier aan jobs in human resources. “Dat gaat van sociaal assistent tot recruiter”, vertelt Fabia De Luca Bossa, verantwoordelijke voor de aanwerving van de technische profielen bij Elia. “Flexibiliteit, samenwerking, initiatief en verantwoordelijkheid nemen zijn waarden waar we van bij de aanwerving veel belang aan hechten. Maar ook later, in de ontwikkeling van elke medewerker.”

Initiatief en proactiviteit

Elia loopt voorop in de huidige energierevolutie door diverse, duurzame en betrouwbare elektrische systemen te ontwikkelen die nieuwe mogelijkheden bieden. “Ons netwerk moet zich aanpassen aan de nieuwe technologieën en het hoofd bieden aan technische uitdagingen die een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren”, zegt Marie van den Hove, Head of Compensation & Benefits bij Elia. Daarom verwacht het bedrijf van zijn medewerkers dat ze proactief werken en initiatief nemen om zich te verbeteren en out of the box te werken. “We zoeken mensen die ons vandaag helpen onze missie van algemeen belang te volbrengen, en die tegelijk anticiperen op de maatschappelijke noden van morgen”, besluit Marie.

 


Interview

Alexandra Peltzer, 47 jaar Executive Assistant
Als assistente van de HR-manager en van het HR-departement heb ik heel gevarieerde taken. Ik heb het geluk te werken in een bedrijf dat voortdurend innoveert en waar het personeel aangemoedigd wordt initiatief te nemen en zich voortdurend verder te ontwikkelen. Ik hou van de bedrijfscultuur bij Elia. Die focust op het menselijke aspect en gaat prat op waarden als samenwerking en ondernemerschap.


 

3 kwaliteiten van een Elia-medewerker:

  1. Teamspirit.
    Als projectgedreven organisatie is Elia continu op zoek naar medewerkers met een grote zin voor teamspirit. Samenwerken met verschillende interne en externe stakeholders verbetert de werking en dienstverlening van het bedrijf.
  2. Ondernemingsgeest.
    De medewerkers van Elia kijken niet toe, maar dragen actief bij aan de evoluties binnen de snelgroeiende elektriciteitsmarkt.
  3. Flexibiliteit.
    Bij Elia staat iedereen open voor verandering en innovatie. Samen gaan we resoluut vooruit, ondanks de complexe uitdagingen op de energiemarkt.

 


Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner Elia