Noodtoestand uitgeroepen wegens overstromingen in Montreal

Noodtoestand uitgeroepen wegens overstromingen in Montreal
Noodtoestand uitgeroepen wegens overstromingen in Montreal

In de Canadese stad Montreal is de noodtoestand uitgeroepen vanwege de overstromingen. Ook in acht andere regio’s is de noodtoestand van kracht, zo melden lokale media. De noodtoestand in Montreal werd gisterennamiddag (lokale tijd) afgekondigd en zal zeker 48 uur van kracht blijven. Door die maatregel zal de stad de overstromingen efficiënter kunnen beheren, zegt burgemeester Denis Coderre aan de Canadese nieuwssite CBC. Volgens Montreal Gazette komt die beslissing er nadat drie dijken in het noorden van de stad het hadden begeven.

Als gevolg van stortregens en smeltende sneeuw is het oosten van Canada getroffen door overstromingen. Op verschillende plaatsen tussen Montreal en de federale hoofdstad Ottawa moesten al mensen geëvacueerd worden. In de provincie Québec gaat het in totaal om meer dan duizend evacuaties. Er zijn ook 1.200 militairen ingezet om de hulpdiensten bij te staan.

Gevreesd wordt dat het waterpeil op het Ontariomeer en op de rivier Saint Lawrence nog tot maandag of dinsdag zal blijven stijgen, zo zegt het ministerie van Veiligheid.

Bron: Belga