Goffin behoudt tiende plaats, beste notering ooit voor geblesseerde Darcis

Goffin behoudt tiende plaats

David Goffin behoudt de tiende plaats op de nieuwe wereldranking in het mannentennis. De 26-jarige Luikenaar kwam vorige week niet in actie en is sinds gisteren aan de slag op het prestigieuze ATP Masters 1.000-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid, een van de traditionele voorbereidingstoernooien op Roland Garros. Op het Madrileense gravel verzekerde Goffin zich met winst tegen de Rus Karen Khachanov van een stek in de tweede ronde. Daarin neemt Goffin het eerstdaags op tegen de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Marcel Granollers en de Duitser Florian Mayer.

Steve Darcis klimt na zijn kwartfinaleplaats van vorig week in Istanboel op de ATP-ranking van de 49e naar de 43e stek, zijn beste notering ooit. In 2008 stond de intussen 33-jarige Darcis op de 44e plaats. Darcis was deze week in principe de tweede Belg op de hoofdtabel in Madrid, maar de Luikenaar moest in extremis met een beenblessure toch nog afzeggen.

Aan de top van de wereldranglijst zijn er geen verschuivingen. De Schot Andy Murray staat comfortabel op nummer een, voor de Serviër Novak Djokovic en de Zwitsers Stan Wawrinka en Roger Federer. Marin Cilic schuift dankzij toernooiwinst in Istanboel op van de achtste naar de zevende plaats.

bron: Belga