Brexit-kunstwerk is écht het werk van Banksy

Banksy muurschildering
Instagram / Banksy

De muurschildering waarbij een werkman een ster van de vlag van de Europese Unie verwijdert, is het werk van de Britse kunstenaar Banksy. Dat heeft hij bevestigd via zijn woordvoerder.

In Dover verscheen kort na de aankondiging van de Britse premier Theresa May dat er op 8 juni vervroegde verkiezingen zijn een graffititekening over de brexit.

Woordvoerders van de kunstenaar hebben aan de Britse krant The Independent bevestigt dat het wel degelijk een werk van Banksy is. Ook een post op zijn officiële Instagramaccount zou dat moeten bevestigen.

Dover, England.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Kritisch over brexit en migratie

Banksy zou door een ster te verwijderen verwijzen naar het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De sterren op de vlag staan volgens de website van de EU voor eenheid, solidariteit en harmonie tussen de Europese bevolking.

Ook de plaats waar zijn kunstwerk te zien is, lijkt niet toevallig uitgekozen te zijn. Het pand ligt in de buurt van de aankomsthal van de ferry’s die Groot-Brittannië verbinden met de rest van van Europa. Aan de overkant van het kanaal bevindt zich Calais, waar dichtbij het vluchtelingenkamp in de Franse havenstad al een werk van Banksy verscheen.