Le Pen wenst Macron succes toe

Le Pen wenst Macron succes toe

Marine Le Pen heeft vandaag officieel haar nederlaag toegegeven in een toespraak voor haar achterban in Parijs. Ze wenste haar rivaal Emmanuel Macron daarbij succes toe in zijn taak als president. “Ik heb hem toegewenst de immense uitdagingen waarmee Frankrijk geconfronteerd wordt, tot een goed einde te brengen”, klonk het. De extreemrechtse kandidate had de nieuwbakken president even daarvoor gebeld om hem met zijn overwinning te feliciteren. Volgens de entourage van Macron verliep dat korte telefoongesprek “hartelijk”.

Le Pen toonde zich in haar toespraak ook tevreden over haar eigen resultaat, dat ze “historisch en enorm” noemde. De extreemrechtse kandidate haalde ruim 34 procent van de stemmen, het beste resultaat ooit voor een politicus van het Front national. Het FN wordt dan ook “de belangrijkste oppositiekracht” in Frankrijk, aldus Le Pen.

De partij moet zich nu “diepgaand vernieuwen”, klonk het nog. “Ik roep alle patriotten op om ons te vervoegen en deel uit te maken van het beslissend gevecht dat ons vanaf deze avond te wachten staat”, aldus Le Pen in een verwijzing naar de parlementsverkiezingen in juni.

bron: Belga