Eredivisie – Feyenoord-fan haalt halsbrekende toeren uit om titelwedstrijd bij te wonen

Eredivisie - Feyenoord-fan haalt halsbrekende toeren uit om titelwedstrijd bij te wonen

Supporters van Feyenoord zonder kaartje voor de kampioenswedstrijd tegen Excelsior proberen op allerlei manieren toch te kunnen kijken op Woudestein, zo bleek zondagochtend. Eén fan was in alle vroegte een lichtmast op de hoek van het stadion in geklommen. Hij werd echter opgemerkt en zag zijn plannetje ruim drie uur voor de aftrap al mislukken.
Met een kraan werd de supporter, onder begeleiding van een politieagent, uit de lichtmast gehaald. “Ongelooflijk”, mompelde directeur Ferry de Haan van Excelsior, die driftig heen en weer wandelde over het terrein rond het stadion. “Zoveel beveiliging en toch komt hij die lichtmast in.”
Het knusse stadion van Excelsior is omzoomd door zeecontainers, die moeten voorkomen dat mensen zonder kaartje het terrein op kunnen. Woudestein, dat sinds deze week de (sponsor-)naam Van Donge & De Roo-stadion draagt, zal naar verwachting bijna helemaal gevuld zijn met supporters van Feyenoord, dat voor het eerst in achttien jaar kampioen kan worden. Een overwinning bij stadsgenoot Excelsior volstaat voor de vijftiende landstitel uit de clubhistorie.

bron: Belga