Anderlecht zet Club Brugge weer op vier punten met winst tegen Zulte Waregem

Anderlecht zet Club Brugge weer op vier punten met winst tegen Zulte Waregem

Anderlecht heeft vanavond een belangrijke 2-0 zege geboekt tegen Zulte Waregem op de zevende speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League. Alexandru Chipciu zette de Brusselaars met een vroeg openingsdoelpunt op weg naar de zege, Isaac Thelin stelde ze veilig in de absolute slotfase. Dankzij de overwinning heeft Anderlecht weer vier punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. Trainer René Weiler koos voor twee wijzigingen in zijn basiself in vergelijking met het 0-0 gelijkspel op bezoek bij AA Gent. De geschorste Kara Mbodji en Adrien Trebel werden vervangen door Bram Nuytinck en de jarige Youri Tielemans. Het Constant Vanden Stockstadion werd na zes minuten opgeschrikt toen Frank Boeckx meteen moest uitpakken met een redding op een schot van Club Brugge-huurling Sander Coopman. Anderlecht had het lastig in de beginfase, maar kon na een kwartier juichen toen Alexandru Chipciu knap weggestuurd werd door aanvoerder Sofiane Hanni en de bal voorbij Kenny Steppe kon binnenduwen.

Het teleurstellende niveau van de eerste helft werd er allerminst beter op na de rust. Anderlecht speelde met vuur en mocht de voetbalgoden danken toen Mbaye Leye de bal onbegrijpelijk over het lege doel deponeerde. Het was vervolgens bang aftellen voor de paars-witte supporters tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bart Vertenten, tot de ingevallen Isaac Thelin met een rake knal alle twijfels wegnam in de toegevoegde tijd (90.+2).

In de rangschikking breidt leider Anderlecht zijn voorsprong opnieuw uit tot vier punten op eerste achtervolger Club Brugge, dat vrijdag met 1-3 ging winnen op bezoek bij Charleroi. Bekerwinnaar Zulte Waregem blijft de enige ploeg die nog niet kon winnen in Play-off I en blijft laatste met 29 punten. Volgende week zondag staat de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Bij winst kan de recordkampioen zijn 34e titel op het veld van de aartsrivaal vieren.

bron: Belga