‘Drawn to Death’: een handgetekende shooter

Drawn to Death

‘Drawn to Death’ is een heel vreemde eend in de bijt. Maar heeft het meer in huis dan enkel een originele art direction om spelers te overtuigen?

Elke maand kan je met het PS Plus-abonnement gratis een handjevol titels voor PS4, PS3 en PS Vita downloaden. Soms zijn dat wat gedateerde games, maar soms ook exclusieve nieuwigheden die de moeite waard zijn. Denk maar aan het uitstekende Rocket League in juli 2015. Of recenter, het vreemde Disc Jam. Vorige maand trok Drawn to Death onze aandacht. Intussen kost het spel wel 20 euro voor iedereen. De gratis games van deze maand zijn Tales from the Borderlands en Alienation.

Drawn to Death werd exclusief voor de PS4 ontwikkeld door David Jaffe (God of War, Twisted Metal). Het is een third-person shooter die zich afspeelt in het schriftje van een middelbare scholier. De personages en arena’s zijn allemaal met potlood getekend, recht uit de gekwelde geest en de fantasie van de tiener. De art direction is leuk en origineel. Boordevol trashy humor, zowel in de instructies van een kikker als in de provocaties die je andere spelers naar het hoofd kan slingeren.

Maar contentgewijs loopt de 100% multiplayergame al snel tegen zijn grenzen aan. Vier spelers bekampen elkaar in een kleine arena. Wie als eerste tien tegenstanders uitschakelt, wint. De ontdekkingsfase van de gameplay, de personages en de vele wapens is leuk, maar daarna begin je al snel in rondjes te draaien. Er zijn voorlopig maar twee spelmodi en acht arena’s. Veel te weinig. Te duur voor wat het is.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Drawn to Death