Anderlecht sleept zich richting landstitel

Lukasz Teodorczyk vecht een luchtduel uit
Belga / B. Fahy

Anderlecht heeft opnieuw een stap gezet richting de landstitel. Tegen Zulte Waregem kon paars-wit opnieuw allesbehalve overtuigen, maar hield het toch de punten thuis: 2-0.

Door de overwinning van Club Brugge in Charleroi stond Anderlecht enigszins onder druk voor de komst van Zulte Waregem, al is de fusieclub sinds de bekerwinst niet echt meer gefocust op play-off 1. Na de 1 op 6 uit de vorige twee duels betekende nieuw puntenverlies dat de titelstrijd weer helemaal open zou liggen, maar zo’n vaart liep het niet.

Nochtans hadden de Brusselaars tegen Essevee opnieuw veel moeite om hun stempel te drukken, net zoals eerder het geval was tegen Charleroi en Gent. Gelukkig voor het thuispubliek bleef de openingsgoal deze keer niet lang uit.

Op het kwartier kon Alexandru Chipciu op aangeven van aanvoerder Sofiane Hanni alleen op de bezoekende doelman Kenny Steppe af en de Roemeen liet de wenkende kans niet liggen: 1-0. Verder kregen de toeschouwers in het Astridpark voor de rust weinig redenen tot juichen, terwijl ook Zulte Waregem onmondig bleek.

Het duurde tot halverwege de tweede helft voor Anderlecht opnieuw wakker schoot. Tussendoor ontsnapte de thuisploeg toen Mbaye Leye de bal onbegrijpelijk over het lege doel deponeerde.

Het bevrijdende tweede doelpunt bleef zelfs uit tot de toegevoegde tijd. De Zweed Isaac Thelin, die twintig minuten voor tijd Lukasz Teodorczyk  was komen vervangen, nam alle twijfels weg met een strak schot in de verste hoek.

In het klassement loopt Anderlecht zo opnieuw vier punten uit op Club Brugge, dat volgende zondag in een onderling duel een laatste kans krijgt om de titelstrijd nieuw leven in te blazen. Na de recente 9 op 9 is het vertrouwen bij blauw-zwart helemaal terug, zeker nu Gouden Schoen José Izquierdo weer de weg naar doel vindt.

Als Club wint, volgen nog twee spannende speeldagen. Als Anderlecht aan het langste eind trekt op het veld van de aartsrivaal, is de 34ste landstitel binnen voor de recordkampioen.