Play-off-finale handbal (v) – Sint-Truiden opent finale met zege in Hasselt

Play-off-finale handbal (v) - Sint-Truiden opent finale met zege in Hasselt

In de eerste wedstrijd van de play-off-finale om de Belgische titel in het vrouwenhandbal heeft Sint-Truiden zaterdagavond Hasselt in eigen huis verslagen met 19-21. De Truienaars nemen zo een optie op een tweede landstitel. De teams hielden elkaar in de eerste helft een tijdlang in evenwicht. Halfweg de eerste helft was het 5-4 voor de thuisploeg. In de laatste 10 minuten nam Hasselt met goals van Robyns en Mennicken afstand en sloeg het een kloof van vijf goals (12-7). Sarina Leenen milderde voor Sint-Truiden. Bij de rust was de stand 12-9.
In het begin van de tweede helft leek het erop dat Hasselt opnieuw weg zou lopen, maar een sterke doelvrouw Cochici voorkwam dat. En dan liep het plots voor geen meter meer voor Hasselt, dat tussen minuut 40 en 50 slechts één keer scoorde. Sarina Leenen en Sara Marteur brachten na 52 minuten Sint-Truiden langszij (17-17). Niet veel later maakten Estelle Ghijsens en Sara Marteleur er 17-19 van en die bonus gaf Sint-Truiden niet meer uit handen.
De nederlaag kwam hard aan bij Hasselt, dat bovendien Klaudia Obrusik geblesseerd zag uitvallen. “We geven ons nog niet gewonnen. Alles ligt nog open, maar dan zal het wel beter moeten dan wat ik in de tweede helft zag”, verklaarde trainer Johan Smeets. “We hebben nu één week de tijd om de wedstrijd van volgende week voor te bereiden, maar dat zal zonder Obrusik zijn. Zij heeft haar sleutelbeen gebroken en ook voor Sam Robyns is het seizoen voorbij. Zij is out met een virale infectie. Het wordt dus moeilijk, maar we geven ons niet zomaar gewonnen.”
“We hebben gewonnen maar ik ben niet tevreden met onze prestatie”, reageerde Jo Delpire, trainer van Sint-Truiden. “Ik hoop dat we volgende week meer als ploeg spelen. Sommige speelsters moeten straks eens goed in de spiegel kijken, want dit was een echte wanprestatie. Niemand voerde zijn taken uit. Het goede nieuws is dat we gewonnen hebben. Volgende week moeten we het in eigen huis afmaken. Na een lang seizoen moeten we nog één keer alles geven.”
De tweede wedstrijd wordt volgende week zondag gespeeld. Bij winst van Hasselt komt er nog een derde en beslissende wedstrijd.

.

bron: Belga