Nachtelijke estafetteloop van 200 km gestart tussen universiteiten van Gent en Luik

In Gent is zaterdagavond een estafetteloop van bijna 200 kilometer gestart tussen de Universiteit Gent (UGent) en de Université de Liège (ULg), om de 200ste verjaardag van de instellingen te vieren. De Gentse rector Anne De Paepe gaf het startschot en zondag rond 12.30 uur worden de lopers verwacht in Luik. De Paepe gaf om 19 uur het startschot aan de Gentse Watersportbaan. Aan UGent-zijde neemt een personeelsteam deel met onder meer decaan en kandidaat-rector Rik Van de Walle. Aan Luikse zijde loopt onder anderen rector Albert Corhay mee.
“Enkele loopteams van maximaal acht personen zullen in estafettevorm tussen Gent (het universitair sportcentrum GUSB) en Luik lopen, waarbij er om de 10 kilometer mogelijkheid is tot aflossing”, zegt woordvoerster Isabel Paeme van de UGent. “Telkens één loper van het team loopt met een roadbook naar het volgende tussenpunt waar zijn/haar team wacht voor de aflossing. De teamleden die niet aan het lopen zijn volgen per team in een minibusje.”
De estafette wordt georganiseerd door studenten uit Luik. Naast de aflossingsloop van Gent naar Luik, worden dit weekend nog afstanden van 5 en 15 kilometer gelopen op en rond de ULg-campussen in Aarlen en Gembloux.

bron: Belga