Kompany en De Bruyne helpen Manchester City aan vlotte zege tegen Crystal Palace

Kompany en De Bruyne helpen Manchester City aan vlotte zege tegen Crystal Palace

Manchester City heeft vandaag op de 36e speeldag van de Engelse Premier League een vlotte 5-0 overwinning geboekt tegen Crystal Palace. Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany scoorden elk een doelpunt en maakten de wedstrijd in het Etihad Stadium vol. Bij de bezoekers speelde Christian Benteke 90 minuten. De Citizens klommen al in de tweede minuut op voorsprong. De Palace-defensie werkte een voorzet niet goed weg, David Silva opende met een volley in de rebound de score. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt, maar Crystal Palace hield dankzij enkele puike reddingen van doelman Hennessey stand. Iets voorbij het halfuur konden de bezoekers zelf eens dreigen, City-doelman Caballero hield een kopbal van Benteke knap uit doel.

Manchester City ging na de thee op het goede elan door en opnieuw resulteerde dat in een vroege treffer. De Bruyne legde na een hoekschop terug tot bij Kompany, die met een harde knal besloot in de winkelhaak. De aanvoerder van de Citizens zit dit seizoen al aan twee doelpunten in zeven wedstrijden. Op het uur pikte “KDB” zelf ook zijn doelpunt mee. Enkele minuten nadat hij een vrije trap op de bovenkant van de lat had gekruld, schoot hij de 3-0 alsnog tegen de netten. Doelman Hennesey ging bij De Bruynes vijfde competitietreffer niet helemaal vrijuit. Met een draaivolley in de korte hoek scoorde Sterling tien minuten voor het einde de 4-0, Otamendi kopte in de blessuretijd op aangeven van De Bruyne de 5-0 eindstand tegen de netten. Voor De Bruyne was het zijn vijftiende assist in de Premier League, niemand doet beter.

Dankzij de overwinning blijft Manchester City in de running voor de top drie, die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de poulefase van de Champions League. Met 69 punten hijst City zich naast Liverpool op de derde plaats. Crystal Palace blijft zestiende en is met een thuismatch tegen degredatieconcurrent Hull en een verplaatsing naar Manchester United voor de boeg nog lang niet zeker van het behoud.

bron: Belga