Jupiler Pro League – Genk kan zondag groep B winnen na puntenverlies van Lokeren en Kortrijk

Jupiler Pro League - Genk kan zondag groep B winnen na puntenverlies van Lokeren en Kortrijk

Racing Genk heeft zaterdag op de zevende speeldag van groep B van play-off II zonder te spelen de beste zaak gedaan. De overwinning van Roeselare bij Kortrijk (0-3) en het gelijkspel van Moeskroen bij Lokeren (2-2) zorgden er immers voor dat de Limburgers, mits winst zondag (om 20u00) thuis tegen Eupen, zeker zijn van groepswinst in poule B. Roeselare kon na het 2-2 gelijkspel bij Eupen – op de eerste speeldag van play-off II – geen punt meer pakken. Na vijf nederlagen kwam de zege in de derby tegen Kortrijk dan ook als geroepen. Kehli bezorgde de bezoekers na 24 seconden al de openingstreffer. Kortrijk kon daar weinig tegenoverstellen en Goodwin frommelde de 0-2 na een halfuur voorbij Kortrijk-goalie Kaminski. Na rust mikte De Smet op de paal, waarna Brouwers (55.) aan de overkant met de 0-3 de wedstrijd dood maakte.
Ook Moeskroen, dat nog niet zeker is van een proflicentie voor volgend seizoen, schoot goed uit de startblokken bij Lokeren. Een pegel van Nkaka (6.) en een strafschopdoelpunt van Kabasele (19.) brachten de Henegouwers op 0-2. Na rust zorgden kopbaldoelpunten Persoons (49.) en Miric (71.) voor een gelijke stand. Lokeren drong in de slotfase nog aan voor de zege, maar dat lukte niet meer.
In de stand in groep B blijft Genk autoritair aan de leiding met zestien punten. Lokeren (10), Moeskroen (8), Kortrijk (8), Eupen (7) en Roeselare (4) volgen op geruime afstand.

bron: Belga