Lego City Undercover: GTA met een Lego-sausje

Lego City Undercover

Lego City Undercover kwam in 2013 exclusief voor de Wii U uit. Nu beleeft de game een tweede jeugd met een release op PS4, Xbox One, pc en de nieuwe Nintendo Switch.

Met zijn open wereld en origineel avontuur liet Lego City Undercover een frisse wind waaien door de Wii U. Het nam de ingrediënten van GTA en overgoot die rijkelijk met een Lego-saus. Het resultaat mocht er zijn, maar bereikte niet de grote massa omdat de game enkel op Wii U verkrijgbaar was. Vier jaar later kan iedereen er nu van genieten.

Schot in de roos

Maar heeft Lego City Undercover vier jaar later wel nog zin? Het antwoord is een volmondig ja! In Lego-games die zijn afgeleid van bekende franchises, zoals Harry Potter of Star Wars, moeten de scenaristen van TT Games de originele verhaallijn respecteren. Maar in Lego City Undercover krijgen ze vrij spel. Op basis van de Lego City-kits creëerde de studio een 100% nieuwe wereld, met ontelbare grapjes en knipogen. Het resultaat is verduiveld efficiënt.

In Lego City speel je met Chase McCain, een undercoveragent die jacht maakt op crimineel Rex Fury om de misdaadgolf in de megalopolis een halt toe te roepen. De game speelt zich af in een grote open wereld, à la GTA. Je kan vrij rondlopen in de twintig wijken van de stad en een tiental voertuigen ‘lenen’ om je te verplaatsen. Maar in tegenstelling tot GTA bestaat die wereld volledig uit Lego-blokjes en zijn er geen vuurwapens of bloed te bespeuren.

Actie en blokjes

Het verhaal van Lego City Undercover zit goed in elkaar. Je verveelt je geen seconde en de vijftien hoofdmissies leiden je naar heel afwisselende decors: een mijn, een geïsoleerde gevangenis die wat doet denken aan Alcatraz, en zelfs een dojo waar je martial arts leert. Chase is een meester in de kunst van het vermommen en unlockt tijdens het avontuur een heleboel outfits die hem nieuwe krachten geven. Het verhaal is erg leuk, maar jammer genoeg niet moeilijk genoeg. De game is dus ook toegankelijk voor jonge spelertjes, maar dankzij de humor en de vele knipogen blijft het ook fun voor volwassenen.

Wat de nieuwigheden betreft, is er een co-opmodus om lokaal met twee te spelen. Lego City Undercover is nog niets van zijn charmes en efficiëntie verloren, maar het is jammer dat de graphics niet grondiger werden opgefrist. De Switch-versie die we getest hebben, is visueel niet echt indrukwekkend en haalt niet het niveau van de laatste Lego-games.

Wie de Wii U-versie al in huis heeft, kan deze editie 2017 gerust links laten liggen. Voor de anderen is dit een ideale gelegenheid om de beste Lego-game van de laatste jaren te ontdekken.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Lego City Undercover