Eet tot je straalt!

zachte huid

Een zachte huid, volumineus haar en scherpe ogen … wie droomt er niet van? Als je denkt dat enkel een bezoek aan de schoonheidsspecialist, kapper of oogarts je die kan bezorgen, ben je mis. Ook gezonde voeding zorgt voor een mooie binnenkant én buitenkant.

Goede ogen

zachte huid wortelen

‘Wortelen zijn goed voor de ogen, want ik heb nog nooit een konijn met een bril gezien.’ Dit mopje heb je waarschijnlijk al vaak moeten aanhoren. Maar wortelen houden je ogen ook effectief gezond en stralend. Ze bevatten namelijk een schat aan vitamine A. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot droge ogen en een verstoord nachtzicht. Een halve wortel per dag is voldoende om de oogaandoening maculadegeneratie te voorkomen of te vertragen. Ook zoete aardappel en vleespompoen zijn rijk aan vitamine A. Zuivelproducten en volkorenbrood zouden dan weer cataract tegengaan.

Zachte huid

bosbessen zachte huid

Je huid krijgt heel wat te verduren. Vervuiling, zon, make-up, …. hebben een nefast effect op je grootste orgaan. Ook je eetpatroon heeft invloed op je huid. Drink voldoende water zodat de huid gehydrateerd blijft. Een handjevol noten per dag doen je huid stralen dankzij de omega 3 vetzuren. Bosbessen zitten vol antioxidanten en polyfenolen. Ze beschermen de huidcellen tegen schade, waardoor de huid langer jong blijft. Ban suiker uit je voeding. Suiker tast je collageen aan, waardoor je huid minder strak wordt.

Glanzend haar

Groene groenten, zoals spinazie en broccoli, bevatten veel vitamine A en C. Die heeft je hoofdhuid nodig om talg te produceren, zodat je haar niet uitdroogt. Om Rapunzelhaar te krijgen, moet je je tegoed doen aan zuivelproducten. Yoghurt en melk bevatten calcium en proteïne. Calcium stimuleert de haargroei en caseïne voorkomt dat je haar snel afbreekt.

hyperFresh

Verse producten zijn het gezondst. Bewaar je groenten en fruit in een Siemens koelkast. hyperFresh premium houdt ze drie keer zo lang vers dankzij de aangepaste luchtvochtigheid!

 

Siemens